Överskatta sig själv

Om man konstant överskattar sin förmåga är det också troligt att man lyckas med det man gör. Låter som sunt förnuft för mig faktiskt.

Läste en artikel att om man ljuger om vad man kan när man söker ett jobb så är det troligt att man kan få jobbet och att man också kan klara av det för man går över sin egen troliga förmåga.

Så om man inte ljuger lite när man söker jobb, får man heller inte en högre position. Kanske inte stämmer i alla lägen, men någonstans tycker jag mig känna igen syndromet. Tror att jag mer än en gång ljugit för att få en tjänst och lyckats med att utföra jobbet också…

Sen ska man kanske inte ta i så man kräker – om ni förstår mig rätt. Det gjorde en före detta chef till mig och han var den sämsta chef jag haft i hela mitt liv. 

Den mentala hälsan är alltså god om man överskattar sig själv… 😉 Låter bra, tycker jag…

Annonser

15 thoughts on “Överskatta sig själv

 1. det kan ju också vara så att många människor underskattar sin egen förmåga egentligen, och när de sedan ljuger om något de tror att de inte kan göra, upptäcker de att de kan.

 2. Som lök på laxen och grädde på moset;-) Förmodligen är det väl så att vi kan och klarar mer än vad vi tror!
  Lycka till med jobbsökandet!
  Kram!

 3. Ta i lite lagom!
  Lycka till med jobbsökandet. Jobbet du vill ha allre mest finns där ute någonstans.
  Ha en skön fredag och en underbar helg!

 4. Jag är en sån som aldrig skulle våga ljuga om kompetens, därför är jag inte heller chef på något mer ställe än i mitt hem. Gör vad du behöver för att få ett jobb…
  Önskar dig massor av lycka till och här kommer en lyckospark i baken.
  Kram

 5. Om man konstant underskattar sin förmåga så kan det bli att man inte vågar göra det man egentligen vill göra. Dessutom tror man att alla andra kan bättre.

  Så jag håller med om det du skriver;
  ”Om man konstant överskattar sin förmåga är det också troligt att man lyckas med det man gör”.
  Det kan vara så att när en kvinna ”överskattar” sin förmåga, att förmågan inte är överdriven ur någon annans perspektiv – vi har en tendens att undervärdera oss och våra förmågor.

  Ingela, du är en idérik person med massor av erfarenhet från flera arbetsplatser, olika projekt (hur många har skrivit en bok?), har humor och är i dina bästa år. Perfekt läge för att leta jobb!

  Berit

 6. Även jag tror att vi kvinnor emellanåt säger ”att äsch inte kan väl jag”
  Att sälja sig själv tycker jag är svårt, men har ändå fått de jobb jag sökt. Inte så många men ändå 🙂
  Kram och jag säger som alla andra, Här kommer en lätt lyckospark!

 7. Vi behöver verkligen lära oss att se möjligheterna istället för hindren, det är nog mera det det handlar om. Att inte rädas att pröva nya saker, ta utmaningar, även om de känns flyta utanför vårt vanliga område.
  Att ljuga är svårt, men att ärligt säga att ”jag tror definitivt att jag klarar det för jag har så mycket erfarenhet av liknande uppgifter” skulle nog jag säga, för jag tror jag klarar det mesta som jag VILL, och även en hel del som jag inte vill, (som laga en bil, vill jag inte, men skulle säkert fixa det mesta om jag måste). Jag säger som alla andra, LYCKA TILL! (Snart har jag läst ut din bok!) Kram

 8. Klart du är bäst att att lyckas med just det du själv vill! Håller tummar och tår för bästa möjligheter till ett superbra jobb där man vet att ta vara på alla dina jättebra egenskaper och kunskaper!! *kraam*

 9. Bra tankar som jag tagit till mig och med självförtroende söker jag nu en spännande chefstjänst. Det hade jag inte gjort annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s