Favorit i repris

snigel.jpg

Så här marinerar man sniglar.

1. plocka sniglar, ta inte de som inte ger ifrån sig ett ljudligt “plopp” när de lossnar från marken, de är inte färska.

2. Blanda en hatt olja med en nypa vitlök och en knivsudd ingefära, rör tills du tycker det börjar bli drygt.

3. Lokalisera baken på dem, den vill man ju inte äta, rulla snigeln i mjöl och vänta på en fjärt, det ryker till lite av mjölet och vips så har du hittat baken, märk med en tuschpenna så att du hittar det igen sen.3. Skräm ihjäl sniglarna, de brukar nämligen bli så kletiga om man tar dem ur daga med en hammare eller kniv, ett välriktat “HA!” i ena örat, (strax bakom antennerna) brukar skrämma slag på de flesta och kort därefter blir det för mycket för dem, och de avlider, chocken gör även att de presenterar lite bättre tuggmotstånd. 4. Låt de små liven guppa runt i marinaden ett halvt dygn, skulle mot förmodan någon överlevt ditt “HA!” så märker du det eftersom då är de helt enkelt inte kvar i marinaden, titta på golvet eller runt omkrin marinadskålen, de brukar inte komma så långt eftersom oljan försämrar deras förflyttningsförmåga avsevärt, gör om “HA!” proceduren igen.

5. Efter marineringen, servera med lite vitlöksbröd och ett gott öl.

6. Om det är så att du tycker att det rör sig lite i magen är risken stor att ditt sista “HA!” inte heller gjorde sitt, men nu är det försent, i alla fall för dig.

8 reaktioner till “Favorit i repris

  1. Måste säga att man blir inte frestad att försöka… och vi som har såna sniglar i vår närhet… jag har m a o funderat på hur… men nu när jag vet så får de leva ifred.
    Kram på dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.