Vackra Stockholm

Alla säger att Stockholm är en väldigt vacker stad -har någon hört det förrut? – och varje gång jag kommer upp där så står jag mitt i biltrafiken med att öronbedövande surr omkring mig och inte riktigt vet vad som är norr eller söder och undrar vad som är så vackert med stress.  Inte för att jag är i Stockholm så värst många gånger om året, men jag kan alltså inte finna det vackra i Stockholm i förhålladen till många andra städer. Kanske är jag kräsen eftersom jag rest hela jorden runt flera gånger. Men ändå – visst är det vackert vid Slussen och Gamla Stan – men så till den milda grad – vackrast i hela världen –  som vissa tycker så undrar jag egentligen vad jag missat. Hade någon sagt Vancouver eller Helsingfors hade jag nickat medhållande, men vad har Stockholm? Jag vill gärna hitta det supervackra för det är ju min huvudstad, men som sagt jag gissar på att jag är kräsen. Men jag gillade ”Golden Hits” (tror jag det hette) där jag stod och sjöng karaoke med en kollega klockan 12 på natten tisdag kväll – är det någon som var där?

Annonser

13 thoughts on “Vackra Stockholm

 1. Jag tycker Stokholm är en vacker stad men som alla andra städer har den mindre trevliga sidor! Amsterdam är en av mina favoriter. Likaså Paris. Ytterområdena i storstäder och just all trafik är ju klara nackdelar!
  Ha en bra fredag!

 2. Haha vad härligt! Har nog aldrig sjungit karaoke offentligt men Singstar-spelet går varmt hemma 😀

  Tycker nog Stockholm kan vara rätt vackert men kanske inte just mitt i city direkt. Men visst finns det vackrare städer, det kanske jag kan hålla med om…

 3. Djurgården, Haga, Aspudden, Mälarstrand, Kungsholmen… Visst finns det mycket vackert i Stockholm- För att inte tala om Söder! Men det mesta har byggts bort och förstörts. Den gamla hederliga fina stockholmsatmosfären är också putz weck. Oslo, Helsingfors och Reykjavik är både vackrare och mysigare huvudstäder i Norden. Göteborg är vackraste storstan i vårt land. Fulaste stan är Flen. Bästa småstan med ”storstadsatmosfär” är – just det – Luleå! 😉

 4. nähä, det har jag inte, är inte där så ofta nu, sen vi flyttade till båstad, ja straxt utanför, ska kolla bokhandeln där. vi har bara en så det ska väl inte vara så svårt. tack för tipset. hoppas du också får en trevlig helg, ja, jag la till dig med nu, det är mycket enklare att hitta dig då. än att börja leta i gamla kommentarer. kram på dig, biggan

 5. Hej!
  Såg att du kommenterat hos flera av mina bloggisar och var ”tvungen” att titta in.
  Visst är Stockholm en vacker stad, delar av en och när man har tid att ta till sig omgivningen. Tyvärr besöker man dock oftast staden i tjänsten och då är det brara stress och spring…
  Själv är jag svag för äldre stadsdelar i sydtyskland. Blanda dessa med lite vatten och jag hade flyttat dit direkt!

 6. Hej hej!
  Visst är Stockholm vackert, men jag skulle INTE vilja bo där. Ibland är jag ruggigt lik min pappa när jag tänker ”Det bästa med Stockholm är tåget därifrån och det finns inget vackrare än Årstabron sedd från rätt håll”. Det trodde jag väl aldrig…att jag skulle bli SÅ lik pappa…
  Önskar dig en trevlig helg!

 7. Jag älskar Stockholm, verkligen. Kan gå hur mkt som helst och bara njuuta. Men inte idag, när jag lite yr i huvudet var där jag inte kände igen mig, så mkt hus och så många grå gator har jag nog aldrig sett…innan jag hittade rätt. Vet när jag bodde i Halmstad under drygt sju års tid, att pulsen steg så fort vi kom hit…då längtade jag inte alls tillbaka.

  Jag vet inte var du bor riktigt, men antar att det är mer rofyllt där än mitt i stan här…

  Kram, ha det bra:)

 8. Nu är det ett antal år sedan vi flyttade från Stockholm och jag ångrar inte en dag!!! Vi har flyttat till övre delen av vårt land och jag måste säga att det finns många städer som är väldans vackra!!!!
  Kramizzzz

 9. Stockholm – en stad att reagera på märker jag.
  Berntd! Varför just Flen? Av alla ställen, men den låter tråkig får jag hålla med om.
  Madonnan! Precis vad jag menar, man kan (även om man bor i stan) gå vilse för den är så stor.
  Curlingmormor! Du är den första jag hör som flyttar FRÅN Stockholm…
  Jag bodde ett år i Köpenhamn så jag ä inte främmande från storstadspuls – gillade det, men inte som nu med barn… New York är också häftigt om man letar puls må jag säga.
  Vackrast för mig är dock Vancouver – förmodligen för där hade jag mest naturupplevelser.

 10. Älskar Stockholm i cirka två dagar, sen måste jag därifrån. Vad gäller skönhet, nja, mera charm skulle jag säga, och Söder då. En stad som gav mig fullständig panikkänsla var Eskilstuna, så mycket tung energi har jag sällan upplevt i en stad. Så mycket yta, så sorgsen själ.
  Nu är jag fel person att uttala mig och jämföra, då jag är oerhört oberest, (kan man säga så, jo, det gick!). London tyckte jag om, och Swansea, sen några små städer i Devon. I Sverige finns många vackra småstäder, favorit är definitivt Visby, som fått dispensen till stadsnamnet och Sundsvall kan både slå mig med häpnad över de mäktiga gamla husen men även fulheten som finns. I Östersund är det vackert om man står vid Storsjöstrand och ser mot Frösön.
  Jag är lantis, och kan bli förälskad i platser i princip överallt, men då måste jag se natur, annars är det svårt.

 11. Jag älskar Stockholm. Det finns allting här visst det innebär förvisso att man får även ta all skiten.
  Sedan beror det lite på var man bor i denna vackra huvudstad. Vi har valt att bo ganska nära city men ändå nästan ute på landet. Här finns inte många höghus eller miljonprojekt. Det är en känsla av småstad och det är jag uppvuxen med och trivs fortfarande.
  Jag trodde aldrig att jag skulle flytta upp till Stockholm, men för några år sedan gjorde jag det och har inte ångrat en minut. Jag är fortfarande förälskad i alla gröna oaser som finns, alla möjligheter till kulturliv, att allting finns här samt att bror med familj bor 10 minuter härifrån det är guld.
  Lantisen som flyttade till stan men fortsatte vara den hon alltid varit, sig själv!

 12. Eskilstuna??? Har aldrig varit där, men jag får nog hålla med om att det lät lite betyngande. Men vad vet jag – snacka kan man ju… 🙂
  Jag kan förstå dig Akson – hade jag också haft min (syrra) 10 minuter från mig hade jag också trivts bra. Vi bor bara en timme från varandra idag, men det är attans vad det kan finnas ursäkte föra tt inte hinna… Skåning som man är så har man ju nära till allt, så en timmes körning är egentligen långt här nere…

 13. Det Stockholm, som var ”mitt” under mina första 30 år med bostad inom 5-10 min gångavstånd från ”Centralen”, var då en fantastisk stad, som jag lämnade för 52 år sedan för Malmö, småstaden med storstadsambitioner och nu utdöda industrier .

  Bilden över Riddarfjärden, Gamla Sta’n, klipporna vid Söder Mälarstrand, promenaderna utmed Norr Mälarstrand och vetskapen om närheten till Skärgården till trots – jag flyttar aldrig tillbaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s