Hur man marinerar sniglar…

Så här marinerar man sniglar.

1. plocka sniglar, ta inte de som inte ger ifrån sig ett ljudligt ”plopp” när de lossnar från marken, de är inte färska. 2. Blanda en hatt olja med en nypa vitlök och en knivsudd ingefära, rör tills du tycker det börjar bli drygt.3. Lokalisera baken på dem, den vill man ju inte äta, rulla snigeln i mjöl och vänta på en fjärt, det ryker till lite av mjölet och vips så har du hittat baken, märk med en tuschpenna så att du hittar det igen sen.

3. Skräm ihjäl sniglarna, de brukar nämligen bli så kletiga om man tar dem ur daga med en hammare eller kniv, ett välriktat ”HA!” i ena örat, (strax bakom antennerna) brukar skrämma slag på de flesta och kort därefter blir det för mycket för dem, och de avlider, chocken gör även att de presenterar lite bättre tuggmotstånd.

4. Låt de små liven guppa runt i marinaden ett halvt dygn, skulle mot förmodan någon överlevt ditt ”HA!” så märker du det eftersom då är de helt enkelt inte kvar i marinaden, titta på golvet eller runt omkrin marinadskålen, de brukar inte komma så långt eftersom oljan försämrar deras förflyttningsförmåga avsevärt, gör om ”HA!” proceduren igen.

5. Efter marineringen, servera med lite vitlöksbröd och ett gott öl.

6. Om det är så att du tycker att det rör sig lite i magen är risken stor att ditt sista ”HA!” inte heller gjorde sitt, men nu är det försent, i alla fall för dig.

Annonser

4 thoughts on “Hur man marinerar sniglar…

  1. haha, kul, va har du aldrig hört eller har du glömt. jo när barnen tappar en tand, så ska dem stoppa tanden i ett glas vatten, på morgonen när dem vaknar har tandfeen varit där. hon har tagit tanden och lagt pengar där istället. 10 kronor brukar vara vanligt. så du får alltså byta tanden när hon somnat. och stoppa i en 10a i stället. glöm inte spara tanden som minne när hon blir stor. kram biggan

  2. God kväll!! Jo, det är rätt skönta tt somna i soffan men det känns så dumt mot alla som är och jobbar. Men jag ska njuta jag lovar. jag har faktiskt fått ett jobb. Ett vikariat på minst ett år… ha en underbar kväll!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s