Ska man kasta in handduken?

När du har gjort alla stora val i livet såsom flyttat ihop, förlovat dig, gift dig, köpt ditt ”belånade” hus, skaffat barn och sist, men inte minst införskaffat en hund – vad händer sen?

Vad mer för stora val i livet kan du göra för att livet ska bli mer spännande? Du har gjort allt och nu ska du bara leva…? Helt sant… är det då folk vill kasta in handduken eller som det så normalt heter – skiljas? Känns det som sunt förnuft, eller en kliché? Ibland kan man undra över vad man egentligen sysslar med, varför är man inte fri och obunden? Varför träffar man inte alla gamla vänner som slutat ringa? Hur kunde jag välja den där människan att leva resten av mitt liv med? Varför är det bara en vardag man lever i? Är jag höstdeppig eller bara en satkärring? Inte fan händer det något spännande i min värld? Eller gör det? Tittat man riktigt noga kan man nog finna väldigt mycket man ska vara glad över. Jag tror att jag själv i alla fall är väldigt bortskämd med att det alltid ska hända saker runt omkring mig hela tiden. Vad med alla de där små sakerna som man aldrig gläder sig åt, som prasslet av löv i skogen en frisk höstdag, den viftande svansen på hunden när man kommer hem, eller en värmande barnkram. Att ha klargjort alla stora omvälvande beslut kan få en att sloka en aning och frågan är vad som får en glad igen.

Vardagen kan vara så väldigt tråkig och ändå kan man inte vara utan den. Vad är där mer att göra än att köpa mat på Pizzeria Modena på fredagskvällen och se Disney Sjov på dansk tv med ungen, eller att gå sista rundan med hunden längs med Sveagatan. För att sedan till sist, få sätta sig i soffan med ett glas rött vin, lägga fötterna på bordet och fundera på allt spännande man skulle gjort under dagen, men det får bli en annan dag. För en bättre ursäkt än att – idag är det för sent – finns inte.

Annonser

One thought on “Ska man kasta in handduken?

  1. Dom dagarna upplever man ibland.
    Var tog det spännade slut. Det som man förväntade sig av livet. Var det såhär det skulle bli? Jag vet inte. Har ingen lösning på funderingen Men det är kanske viktigare att få ställa frågan. Våga tänka på hur livet gestaltar sig.
    För visst upprepar det sig det gråa i livet. Jobba i veckan, vila ut med ett glas rödvin på helgen och sedan är nya veckan igång igen.

    Men du, kasta inte in handduken. Lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s